Receptas / Kviečiu starterį
Informacija
Parametrai
OG:
1.040
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
4.1 %
|
|
IBU:
17
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.42
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 1.800 | 34.0 | |
BEST Kvietinis salyklas | 4.8 | 1.750 | 33.0 | |
BEST Heidelberg kvietinis salyklas | 2.5 | 1.750 | 33.0 | |
5.300 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Fredos Taurieji naminiai | 2.0 | 100 | 60 | |
100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
WLP300 Hefeweizen Ale | 12.0 | 77 |
Pastabos
https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=LVJKVYX
40...42 C->10 min
50...52 C->10 min
65...67 C->50 min
70...72 C->20 min
75 ir tekinam 78 C vandeniu.
Virimas 70 min.
Fermentacijos startas 17,5 C.
Po 2-ų parų 19,5 C.
40...42 C->10 min
50...52 C->10 min
65...67 C->50 min
70...72 C->20 min
75 ir tekinam 78 C vandeniu.
Virimas 70 min.
Fermentacijos startas 17,5 C.
Po 2-ų parų 19,5 C.
gi-bi
2021 m. Kovo 19 d.Peržiūrėjus man prieinamą info neradau,
kurioj stadijoj turėtų atsirasti drumstumas.
Tekinant bėgo ganėtinai skaidri misa.
Po virimo atvėsinus ji buvo stipriai drumsta.
Čia taip turi būti, ar aš kažką prigrybavau?
domaso
2021 m. Kovo 19 d.gi-bi
2021 m. Kovo 21 d.Su diametilu (DMS) kaip ir aišku, bet iš kur čia diacetilas?
Lageryje kaip atsiranda ir kaip pašalinti aišku.
O ką daryti Hefeweizen?
domaso
2021 m. Kovo 21 d.