Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. kovo 5 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. kovo 25 d.

Parametrai

OG:
1.040
FG:
1.009
ABV:
4.1 %
IBU:
17
EBC:
6
IBU/OG:
0.42
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 1.800
BEST Kvietinis salyklas 4.8 1.750
BEST Heidelberg kvietinis salyklas 2.5 1.750
      5.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fredos Taurieji naminiai 2.0 100 60
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WLP300 Hefeweizen Ale 12.0 77

Pastabos

https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=LVJKVYX

40...42 C->10 min
50...52 C->10 min
65...67 C->50 min
70...72 C->20 min
75 ir tekinam 78 C vandeniu.
Virimas 70 min.
Fermentacijos startas 17,5 C.
Po 2-ų parų 19,5 C.



Komentarai

  • gi-bi

    Prieš 4 sav.
    Šio stiliaus alų bandau virti pirmą kartą.
    Peržiūrėjus man prieinamą info neradau,
    kurioj stadijoj turėtų atsirasti drumstumas.
    Tekinant bėgo ganėtinai skaidri misa.
    Po virimo atvėsinus ji buvo stipriai drumsta.
    Čia taip turi būti, ar aš kažką prigrybavau?


  • domaso

    Prieš 4 sav.  
    Viskas ok, taip ir turi būti ;) Kviečiuose daugiau baltymų nei miežiuose, o kvietiniam aluje kviečių 50% ar daugiau, todėl kvietinis alus visada būna drumstas (na iškyrus "Kristallweizen", filtruotą kvietinį).
  • gi-bi

    Prieš 4 sav.
    Stiliaus aprašyme akcentuojama, kad diacetilas ir diametilas neturi būti juntamas.
    Su diametilu (DMS) kaip ir aišku, bet iš kur čia diacetilas?
    Lageryje kaip atsiranda ir kaip pašalinti aišku.
    O ką daryti  Hefeweizen?



  • domaso

    Prieš 4 sav.  
    Gal kiti mane pataisys, bet aš net nekvaršinčiau galvos dėl diacetilo, darant kvietinį... (kadangi kvietinio fermentacija, siekiant išgauti daugiau esterių/"bananų" dažnai vyksta gana aukštoje temperatūroje (25'C, kartais ir daugiau), tai "diacetyl rest" gaunasi savaime. Matau, kad pats fermentuoji gan žemoje temperatūroje (kaip suprantu šios mielės to reikalauja), tuomet tiesiog pakelk iki kokių 23-25'C dviems dienoms, fermentacijai einant į pabaigą, ir bus rami galva.

Prisijungę aludariai