Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. kovo 16 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. kovo 23 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.001
ABV:
5.6 %
IBU:
56
EBC:
36
IBU/OG:
1.27
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (čekiškas) 4.0 3.800
Juodas salyklas 1412.1 0.100
Karamelinis salyklas 252.0 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 13.5 30 60
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 97

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 100 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai