Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
69 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. kovo 30 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. kovo 7 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.010
ABV:
6.3 %
IBU:
25
EBC:
13
IBU/OG:
0.44
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 5.500
TF Torrefied Wheat 5.2 0.500
Gliukozė 0.0 0.300
Avižiniai dribsniai 4.0 0.250
CaraBelge salyklas 32.5 0.200
BEST Rūgštinis salyklas 5.5 0.110
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.100
CaraMunich salyklas 121.6 0.100
      7.060

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 13.0 10 60
Citra 12.0 10 30
Citra 13.0 20 5
Citra 13.0 80 0
Citra 13.0 100 0
Citra 12.0 20 0
      240  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar New England 12.0 82

Pastabos

Vanduo - 30l - 2500
62 C - 15 min - 1700
67 C - 60 min - 1700
72 C - 10 min - 1800
78 C - 5 min - 2000
2500

Virimas 60 min - 2000

23 + 7 = 30 l
OG - be cukraus ir gliukozės - 1.050
OG  - 1,056 - Hidrometro  
OG -  1,058 - Reflektometro 

FG- 1.010

P.S.
Kaip ir numato gamintojas mielių dauginimosi fazė tarp 24 - 36 val.
Mielės pradėjo gyventi tik priartėjus 36 val., temp 21-22 C,  3 -3,5 cm putų - iki tol jokių mielių gyvenimo ženklų nesimatė, nors ir buvo naudotas starteris, Starteryje po 10 min pridėta keli cukraus sirupo lašai.
Dripsniai užpilti karštu vandeniu mirko apie 30min
pradžiai dėjau apynius per hot spider, vėliau atsisakiau - kimšosi, dėl didesnio kiekio apynių nuosėdos užkimšo šaldymo sūkurį - naudoti pirmas 5 min vėliau išjungti.
100g apyniai sudėti prie - 90 C
80 g apyniai  - 4 dienos iki išpilstymo

20 g apyniai  - perpilant į ištirpintą cukrų, kimšosi filtras (max naudoti tik 5g) 
Prisijungę aludariai