Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
74 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. kovo 30 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. balandžio 20 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.004
ABV:
5.9 %
IBU:
24
EBC:
15
IBU/OG:
0.49
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 4.000
BEST Melanoidin salyklas 71.0 0.500
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer 6.1 20 60
Northern Brewer 6.1 20 15
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
BE-256 (šlapios, naudotos) 60.0 91

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumalta labai smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai