Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. balandžio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. gegužės 3 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.004
ABV:
5.8 %
IBU:
72
EBC:
18
IBU/OG:
1.50
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 241.4 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Herkules 17.0 30 60
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
BE-256 (šlapios, naudotos) 60.0 92

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumalta labai smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai