Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. balandžio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. gegužės 11 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.006
ABV:
5.1 %
IBU:
47
EBC:
18
IBU/OG:
1.04
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 242.4 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Herkules 17.0 20 60
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 7.0 86

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumalta labai smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai