Receptas / Ėdrūnas
Informacija
Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. birželio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugpjūčio 10 d.
Parametrai
OG:
1.080
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
9.2 %
|
|
IBU:
105
|
|
EBC:
33
|
|
IBU/OG:
1.31
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 3.000 | 83.3 | |
Aroma | 150.1 | 0.500 | 13.9 | |
CaraHell | 25.0 | 0.100 | 2.8 | |
3.600 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Perle (German) | 7.5 | 50 | 60 | |
Perle (German) (pirmas misos apyniavimas) | 7.5 | 25 | 60 | |
Perle (German) | 7.5 | 25 | 15 | |
100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 3522 | Belgian Ardennes™ (starteris) | 450.0 | 88 |
Pastabos
Salinimas:
~62-64°C - 90 min. + 2g CaSO4 + 1g CaCl2 + 1g NaHCO3
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 66˚C
Išviso 160 min.
pH ~ 5,1
Aplinkos temperatūra ~27°C
Dėkui Audrylai už mieles.
Gavosi panašesnis į Dubbel'į, planavau 12 litrų, bet pamiršau papildyti trečioku.
~62-64°C - 90 min. + 2g CaSO4 + 1g CaCl2 + 1g NaHCO3
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 66˚C
Išviso 160 min.
pH ~ 5,1
Aplinkos temperatūra ~27°C
Dėkui Audrylai už mieles.
Gavosi panašesnis į Dubbel'į, planavau 12 litrų, bet pamiršau papildyti trečioku.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
6.8
(1 balsas)
Komentarai
-
Dainius
2013 m. Birželio 13 d.Prašymas priimtas :) Teks palaužyt galvą kaip išvirt tokį "mažai kartų" alų. Turiu dar pora butelaičių, trečią?
Įsipyliau ir aš gurkšnelį, nu tikrai kartumo dar yra, Perle geri apyniai. -
audryla
2013 m. Birželio 13 d.Gal nuo trečio atsisakysiu :-) Palauksiu kolei išvirsi "mažai kartų" alų ;-)
-
Dainius
2013 m. Birželio 13 d.Nesistengsiu tiksliai atitikt stiliaus parametrų, bet IBU bus nedidelis. -
traskis
2013 m. Birželio 13 d.Noriu paklausti is kur slyvu skonis,nuo Ardennes' mieliu,kas ji duoda? -
audryla
2013 m. Birželio 13 d.@traskis
Geras klausimas!
Šiuo konkrečiu atveju nuo mielių.
6.8
Hmm... labai sumišęs aromatas... lyg ir apyniai, lyg ir Ardennes prasimuša, bet šiaip neblogas.
Skaidrus, gerai nusėdusios mielės. Gera, standi balta puta. Tik man jis rudasis, o ne šviesus :-)
Kažkas tarp kartaus Dubbel'io ir trippel'io. Balansas dar vis apynių naudai. Vis dar įkyrūs jie, norėtųsi mažiau kartumo, nes tai kas "išlenda" vėliau (džiovintos slyvos, šokoladas) nuteikia maloniai, bet bach... ir apyniai su 105 IBU sugrįžta.
Alkoholio šiluma su sugrįžtančiu, kiek neskaniu apynių kartumu...
Na... nu baik ekstrymą virt!!! Numetus apynių kartumą manau būtų geras...
Net neįsivaizduoju kiek reikia laikyt Tavo alų, kad nurimtų apyniai :-) Po 10 mėnesiu dar vis "stiprūs" apyniai