Informacija

Kiekis:
9 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. gegužės 14 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. gegužės 14 d.

Parametrai

OG:
1.104
FG:
1.002
ABV:
13.3 %
IBU:
0
EBC:
12
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Nukoštas pienių marmalas 2.0 6.000
Medus 2.0 2.500
      8.500

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M05 Mead 12.0 98

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Citrinos žievelė 30.0 g Virimui 5 min.
Apelsinų žievelė (saldžioji) 30.0 g Virimui 5 min.
Ąžuolo drožlės 25.0 g Antrinei fermentacijai 1 mėn.

Pastabos

Nuskinta apie 10L pienių žiedų.
Pienių žiedlapius atskirti nuo žalios dalies ir užpilti verdančiu vandeniu.

Nuskinti ir sutvarkyti pienių žiedlapius užtruko apie 5 valandas dviem žmoniem.

Užpilą laikyti 3 dienas, 2 kartus per diena pamaišant.
Užpilą nukošti.

Medų virti atskirai, į medų sudėti visus priedus, citrinas, apelsinus. Virti kiek negaila. 1 - 2 val.

Į užpilą supylti medaus nuovirą, užvirinti ir viską atvesinti iki +20C, sudėti mieles.
 

Nuotraukos

Prisijungę aludariai