Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. gegužės 19 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. birželio 1 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.006
ABV:
5.1 %
IBU:
25
EBC:
7
IBU/OG:
0.55
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 3.800
      3.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Herkules 17.0 10 60
      10  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 87

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Liepų žiedai 15.0 g Virimui 1 min.

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumalta labai smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinama;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - x dienos (aplinkos temperatūra 17ºC)
antrinė - x dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai