Receptas / Erstikio RIMTAS REIKALAS
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. birželio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. birželio 30 d.
Parametrai
OG:
1.063
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
7.2 %
|
|
IBU:
58
|
|
EBC:
57
|
|
IBU/OG:
0.93
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 4.200 | 75.0 | |
Medus | 4.0 | 1.000 | 17.9 | |
Karamelinis salyklas | 246.4 | 0.200 | 3.6 | |
Juodas salyklas | 1407.7 | 0.200 | 3.6 | |
5.600 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 87 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumalta labai smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinama;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 28ºC)
Visas salyklas sumalta labai smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinama;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 28ºC)