Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. birželio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. birželio 30 d.

Parametrai

OG:
1.063
FG:
1.008
ABV:
7.2 %
IBU:
58
EBC:
57
IBU/OG:
0.93
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 4.200
Medus 4.0 1.000
Karamelinis salyklas 246.4 0.200
Juodas salyklas 1407.7 0.200
      5.600

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 9.9 50 60
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 87

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumalta labai smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinama;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 28ºC)
Prisijungę aludariai