Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
63 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. liepos 21 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. liepos 21 d.

Parametrai

OG:
1.040
FG:
1.005
ABV:
4.6 %
IBU:
46
EBC:
39
IBU/OG:
1.15
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 240.2 0.200
Juodas salyklas 1401.1 0.100
      4.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 15.8 20 60
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 87

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumalta labai rupiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinama;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - x dienos (aplinkos temperatūra 24ºC)
antrinė - x dienos (aplinkos temperatūra 27ºC)
Prisijungę aludariai