Receptas / Erstikio TUNELIO VIDURYS
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. rugpjūčio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. rugpjūčio 26 d.
Parametrai
OG:
1.046
|
|
FG:
1.001
|
|
ABV:
5.9 %
|
|
IBU:
56
|
|
EBC:
22
|
|
IBU/OG:
1.23
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 4.000 | 93.0 | |
Karamelinis salyklas | 251.0 | 0.300 | 7.0 | |
4.300 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 šlapios, naudotos) | 60.0 | 98 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumalta labai rupiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 21ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Visas salyklas sumalta labai rupiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 21ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)