Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. rugsėjo 8 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. rugsėjo 21 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.009
ABV:
5.5 %
IBU:
26
EBC:
19
IBU/OG:
0.51
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 4.000
Bazinis salyklas (senas, parūkytas) 5.0 1.000
Karamelinis salyklas 254.0 0.200
      5.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 9.9 20 60
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 šlapios, naudotos) 60.0 82

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai