Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. liepos 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. liepos 22 d.

Parametrai

OG:
1.043
FG:
1.002
ABV:
5.4 %
IBU:
13
EBC:
8
IBU/OG:
0.30
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 2.200
Pale Ale salyklas 7.0 1.520
Tipple salyklas 6.0 1.500
      5.220

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hersbrucker (German) 4.0 30 60
čiobreliai 1.0 20 15
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast Forbidden Fruit 80.0 95

Pastabos

Mielių padauginimas.

66-64 C - valanda gal daugiau.

aplinka 24-26 C :)

Komentarai

  • Gytis

    2012 m. Liepos 9 d.
    aha, aišku.
  • Varliamushys

    2012 m. Liepos 9 d.
    Su čiobreliais nepersistengei? Daugoka. Gali išlyst "vaistų" skonis. Bet kokiu atveju būtu įdomu sužinot, kaip pavyko virimas.
  • Artis

    2012 m. Liepos 9 d.  
    Įvertink, kad mėlynės antrinėje pakels skaičiukus t.y. ABV ir EBC gausis truputi kitoks :) Todėl jas verta dėti prie salyklų.
    Savo mėlynių recepte, uogoms nustačiau 1.020 ekstraktingumą, na ir spalva atitinkamai ~250 EBC.
  • Zydrius

    2012 m. Liepos 9 d.
    blemba, čiobrelių dvi saujos karoč, nepataisiau. viena sauja miško, kita daržo prieskonių. tai samanos, grybai, medus, kartis ir karštis:-)
    Arti dėkui dėl mėlynių, tik dar nežinau dėt ar ne. gal reiks 50/50 padaryt nes misa iškart buvo skani...:-)
  • Zydrius

    2012 m. Liepos 22 d.
    užlaikiau pirminėj 2 savaites, tai fg ant 1.000 lipa...
Prisijungę aludariai