Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. liepos 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugpjūčio 14 d.

Parametrai

OG:
1.074
FG:
1.020
ABV:
7.1 %
IBU:
95
EBC:
17
IBU/OG:
1.28
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.750
Amber 50.0 0.375
      4.125

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apyniai (Cascade, Columbus ir Chinook mišinys) 10.0 5 90
Apyniai (Cascade, Columbus ir Chinook mišinys) 10.0 5 83
Apyniai (Cascade, Columbus ir Chinook mišinys) 10.0 5 75
Apyniai (Cascade, Columbus ir Chinook mišinys) 10.0 5 68
Apyniai (Cascade, Columbus ir Chinook mišinys) 10.0 5 60
Apyniai (Cascade, Columbus ir Chinook mišinys) 10.0 5 53
Apyniai (Cascade, Columbus ir Chinook mišinys) 10.0 5 45
Apyniai (Cascade, Columbus ir Chinook mišinys) 10.0 5 38
Apyniai (Cascade, Columbus ir Chinook mišinys) 10.0 5 30
Apyniai (Cascade, Columbus ir Chinook mišinys) 10.0 5 23
Apyniai (Cascade, Columbus ir Chinook mišinys) 10.0 5 15
Apyniai (Cascade, Columbus ir Chinook mišinys) 10.0 5 8
Chinook 12.0 5 0
Cascade (U.S.) 6.5 10 0
Columbus 12.0 14 0
      89  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 63.0 73

Komentarai

  • Linas

    2012 m. Liepos 16 d.
    vietoj Chinook buvo naudotas Summit apinys
  • GiN

    2012 m. Rugpjūčio 15 d.
    O, džiugu, kad kažkas nesibodi pakartot recepto ir pastovėt prie puodo 90 minučių :)
    Kaip galvoji salint? Ir nepamiršk, kad tie paskutiniai trys apynių kiekiai yra skirti šaltam (sausam) apyniavimui. Aš dariau savaitę.
  • Linas

    2012 m. Rugpjūčio 15 d.
    reikia kartoti nominuotus receptus :) ir iš jų mokytis!
    salinau prie aukštesnės temperatūros, man labiau patinka mažiau sausi alūs (nors šiame aluje daugiau apynys jausis..:). Tai laikiau pradžioj trumpą laiką 62 paskui apie 67 laipsnius iki 2 val. Šis alus jau ragautas 08-VAKe. Man pačiam rezultatas tikrai patiko ir Dainius (karčio maniakas) teigiamai atsiliepė :) Gal norėtum paragauti, galiu atnešti tau butelaitį į 09-VAKą.
  • GiN

    2012 m. Rugpjūčio 15 d.
    Labai įdomu būtų paragauti! Užpildyk virimą, įdomu kiek laiko fermentavai, kiek laiko antrinė ir pan.
  • Dainius

    2012 m. Rugpjūčio 15 d.
    Iškart supratau, kad darytas nepertraukiamas apyniavimas, labai ryškus, apvalus apynių skonis.
    Ispūdingiausias rugpjūčio VAK alus ko dar tikėtis iš Imperial IPA? Nuodugnesniam vertinimui prireiks 0,5 butelaičio :))
Prisijungę aludariai