Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. rugsėjo 27 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. spalio 5 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.008
ABV:
4.6 %
IBU:
44
EBC:
18
IBU/OG:
1.00
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 243.0 0.200
      4.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Sybilla, EKG, Prima Donna ir Fredos Derlingieji naminiai 6.0 60 60
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 7.0 81

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 5 diena (aplinkos temperatūra 21ºC)
Prisijungę aludariai