Receptas / Erstikio DRŪLĖNŲ MIKSAS 2021
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. rugsėjo 27 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. spalio 5 d.
Parametrai
OG:
1.044
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
4.6 %
|
|
IBU:
44
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
1.00
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 4.000 | 95.2 | |
Karamelinis salyklas | 243.0 | 0.200 | 4.8 | |
4.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Sybilla, EKG, Prima Donna ir Fredos Derlingieji naminiai | 6.0 | 60 | 60 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 | 7.0 | 81 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 5 diena (aplinkos temperatūra 21ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 5 diena (aplinkos temperatūra 21ºC)