Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. kovo 27 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gegužės 23 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.012
ABV:
4.7 %
IBU:
23
EBC:
56
IBU/OG:
0.47
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.800
CaraPils 5.0 0.800
Skrudinti miežiai 1000.8 0.350
CaraCrystal 220.2 0.200
      6.150

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 9.0 25 40
Perle (German) 9.0 25 5
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 12.0 75

Pastabos

salinti 66C 3L/kg. virti 90min

vaqnduo ppm:
Ca 66
Mg 25
Na 47
SO4 107
Cl 59
HCO3 140

60/40 krano/RO (panevėžys) dėta CaSO4x2H2O NaCl

Komentarai

  • runce

    2011 m. Gegužės 23 d.
    alus gavosi visiškai juodas, gal derėtų pamažinti skrudintų miežių, kad išlaikyti stilių. bet kam tas stilius rūpi, kai skonis puikus :) gal kitą kartą skrudintus miežius pakeisiu special B ir nedėsiu caracrystal
  • Modeslovas

    2011 m. Spalio 5 d.
    Išbandžiau si varianta su special B. Mieles tik brewferm lager naudojau. Antros kartos turejau.
    Skonis malonus, siek tiek kartumas jauciasi. Manau su laiku pasvelnes. O va spalvos noretus tamsesnes. Galvoju reiktu šiek tiek skrudintu miežiu deti.
  • runce

    2011 m. Spalio 5 d.
    taip, dėl special B persigalvojau. skrudinti miežiai perpus su šokoladiniu salyklu iki 70-80 EBC turėtų būti pats tas.
  • Meškis

    2012 m. Sausio 15 d.
    Virti reikia 90 min iš jų su apiniais 40 min. Tai 50 min tiesiog verdi? Tai turi įtakos alui?
  • runce

    2012 m. Sausio 15 d.
    taip, tai padeda baltymų koaguliacijai, alus karamelizuojasi. turbūt ir daugiau pliusų yra. dabar apynių dėjimą kiek keisčiau, gal daryčiau pirmą dėjimą ties 60min o antrą ties 20min ir tik 10g
Prisijungę aludariai