Receptas / Erstikio APIE DARBĄ
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. spalio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. spalio 26 d.
Parametrai
OG:
1.048
|
|
FG:
1.005
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
47
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.99
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 4.000 | 97.6 | |
Karamelinis salyklas | 256.4 | 0.100 | 2.4 | |
4.100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 šlapios, naudotos) | 60.0 | 90 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)