Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
69 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. liepos 11 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugpjūčio 21 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.012
ABV:
5.2 %
IBU:
25
EBC:
42
IBU/OG:
0.49
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Maltosa) 3.0 3.500
CaraCrystal 120.1 0.500
Munchner salyklas 25.0 0.500
Juodas salyklas 1200.9 0.100
      4.600

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Amarillo 9.6 15 60
Amarillo 9.6 10 15
Amarillo 9.6 5 5
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 30.0 76

Pastabos

Salinimas:
• pilama 11,5L / 74ºC vandens;
• 90 min ~65ºC (1:2,5);
• pilama 5L / 100ºC vandens;
• tekinama ~75ºC vandeniu (+12L);

Fermentacija:
pirminė -septynios dienos.
antrinė -be antrinės.

Papildomai dėtas 1g airiškos kerpenos virimo pabaigoje.

Komentarai

  • erstikis

    2012 m. Liepos 26 d.  
    Aš cukrų dedu į butelius prieš pilstant. O apie filtriuką "išpilstymo sistemoj" irgi pagalvoju, bet iki galo dar nesuprojektavau tokio, kuris būtų sterilus; iš nerūdyjančio metalo vamzdelio ir arbatinio tinklelio, kuriuos galima būtų dezinfekuoti verdančiu vandeniu.
  • west

    2012 m. Liepos 26 d.
    aš dedu gliukoze. paverdu su biškiu vandens ir supilu i fermenterį. palaukiu 5-10 min ir pilstau. maišyt nieko nemaišau. dar nebuvo niekada kad nevienodai užsigazuotu. tai darau jau kokius 10 kartų gal daugiau.
  • erstikis

    2012 m. Liepos 26 d.
    Irgi variantas. Jei, kaip sakai, supylus pasiskirsto vienodai, tada galima ir taip.
  • west

    2012 m. Liepos 26 d.
    nu pats pasibandyk, paimk švaraus vandens kibirą ir įpilk kokių dažų, ir pamatysi kaip gražiai pasklindą po visur.
  • erstikis

    2012 m. Liepos 26 d.
    Žiūrint kokie dažai, yra tokių, kurie paviršiuje plaukios :D

    O šiaip - tikiu.
Prisijungę aludariai