Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. lapkričio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. sausio 2 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.014
ABV:
6.2 %
IBU:
36
EBC:
51
IBU/OG:
0.58
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 6.300
CaraCrystal salyklas 120.3 0.350
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 801.8 0.350
      7.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (US) 9.0 25 60
Cascade (US) 5.8 36 30
Saphir 3.5 36 5
      97  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 77

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Airiška kerpena 5.0 g Virimui 15 min.

Pastabos

25 litrai karšto vandens
67˚C – 60 min
78˚C – 45 min
-12 litrų misos
+ 4 litrai 80˚ vandens
  15 min cirkuliacija
  Iškelti salyklą ir pratekinti 4 litrais 80˚C vandeniu
  Nuvarvinti
  Grąžinti nuleistą misą į puodą ir kaitinti virimui
100˚C – 60 min (nes tamsus)
Apyniai:
  • 60 min
  • 30 min
  • 15 min - kerpena
  • 5 min
Aušinti iki 16˚C
Fermentacija 18˚C + 20˚C pabaigoj
Cold-crash – 2 dienos prie 2˚C
Prisijungę aludariai