Informacija

Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
86 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. liepos 15 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. liepos 17 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.014
ABV:
5.4 %
IBU:
27
EBC:
67
IBU/OG:
0.48
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 4.500
Brown Malt 150.1 0.650
CaraCrystal 120.1 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.500
      6.150

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fuggle (U.K.) 5.0 55 60
Fuggle (U.K.) 5.0 30 10
Fuggle (U.K.) 5.0 15 1
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 75

Pastabos

55C-20min
65C-60min
74C-10min.
78C-tekinam.

+kerpena

Fuller's London Porter klonas

Komentarai

  • Naminis

    2013 m. Vasario 20 d.  
    Ragavau, patiko, tik fone vos vos jaučiami taninai, gal dėl didelio skrudintų salyklų kiekio, o gal dėl ilgo apynių su mažai alfa virimo? Bet šiaip tai visai geras alus. Ačiū.
  • Tomas

    2013 m. Vasario 20 d.
    Dėkui už nuomonę. Jau planuoju virimą su "teisingu" elio salyklu (buvo naudojamas Maltosos). Bandysiu trumpinti virimą iki 60min. Visa kita paliksiu kaip buvo, žiūrėsim skirtumą.
  • Naminis

    2013 m. Vasario 21 d.
    Ragavau dar kitą dieną smarkiai atšaldyto - tai taninų nebesijautė, nu bet čia šaltis savo padarė. Aš keisčiau chocolate į chocolate dehusked, manau tai turėtų padėti, bet būtų įdomu paragauti ir versiją tik su baziniu pakeistu.
Prisijungę aludariai