Receptas / 60 min Kalėdinis
Informacija
Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
66 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. lapkričio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. vasario 12 d.
Parametrai
OG:
1.075
|
|
FG:
1.028
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
5
|
|
EBC:
15
|
|
IBU/OG:
0.07
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pale Ale salyklas Čekiškas | 8.5 | 8.000 | 88.9 | |
Cukrus | 0.0 | 1.000 | 11.1 | |
9.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Blanc | 10.5 | 70 | 2 | |
Cascade (US) | 6.0 | 20 | 2 | |
90 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Saflager S-23 | 12.0 | 63 |
Pastabos
62 virimui, 60 min Kalėdinis lageras
8,5 valandos.
Virta 2021-11-20
Pilstyta 2021-12-10
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 68 (pilta į 75), pabaiga su xx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 60 min. Stipriai, dangtis atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.
pH po virimo 5,95
pH xxx po fermentacijos pilstant, t 9 C
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 4 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Virta 2021-11-20
Pilstyta 2021-12-10
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 68 (pilta į 75), pabaiga su xx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 60 min. Stipriai, dangtis atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.
Pradinis OG 18 BRIX
Galutinis FG 7 BRIXpH po virimo 5,95
pH xxx po fermentacijos pilstant, t 9 C
Reikia perpilti po 2 savaičių nuskaidrėjimui, bent prie 9C laikant mielės nenusėda :(.
Startas su 21 C iškart dedant į 12 C aplinką, fermentacija 21 d. be judinimo.
Pilstoma į butelius.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 4 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Apyniai 1,2 E (70 g)
cukrus 3E