Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
66 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. lapkričio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. vasario 12 d.

Parametrai

OG:
1.075
FG:
1.028
ABV:
6.2 %
IBU:
5
EBC:
15
IBU/OG:
0.07
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas Čekiškas 8.5 8.000
Cukrus 0.0 1.000
      9.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Blanc 10.5 70 2
Cascade (US) 6.0 20 2
      90  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager S-23 12.0 63

Pastabos

62 virimui, 60 min Kalėdinis lageras


8,5 valandos.

Virta 2021-11-20
Pilstyta 2021-12-10

Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 68 (pilta į 75), pabaiga su xx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai

Virta 60 min. Stipriai, dangtis atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.

Pradinis OG 18 BRIX
Galutinis FG 7 BRIX
pH po virimo 5,95
pH xxx po fermentacijos pilstant, t 9 C

Reikia perpilti po 2 savaičių nuskaidrėjimui, bent prie 9C laikant mielės nenusėda :(.

Startas su 21 C iškart dedant į 12 C aplinką, fermentacija 21 d. be judinimo.
Pilstoma į butelius.


Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).

Mielės 4 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Apyniai 1,2 E (70 g)
cukrus 3E



Prisijungę aludariai