Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
86 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. lapkričio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. gruodžio 15 d.

Parametrai

OG:
1.077
FG:
1.006
ABV:
9.3 %
IBU:
21
EBC:
40
IBU/OG:
0.27
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 5.000
Medus (Doviles) 2.0 0.300
Medus (tamsus, grikių) 2.0 0.220
Karamelinis salyklas 262.8 0.200
BEST Black Extra salyklas 1411.0 0.100
      5.820

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Wolf 13.4 15 60
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale BE-134 12.0 92

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Mandarino žievelė 30.0 g Virimui 15 min.

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai