Receptas / Erstikio TEN, KUR NEJUOKINGA
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
86 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. lapkričio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. gruodžio 15 d.
Parametrai
OG:
1.077
|
|
FG:
1.006
|
|
ABV:
9.3 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
40
|
|
IBU/OG:
0.27
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 5.000 | 85.9 | |
Medus (Doviles) | 2.0 | 0.300 | 5.2 | |
Medus (tamsus, grikių) | 2.0 | 0.220 | 3.8 | |
Karamelinis salyklas | 262.8 | 0.200 | 3.4 | |
BEST Black Extra salyklas | 1411.0 | 0.100 | 1.7 | |
5.820 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Wolf | 13.4 | 15 | 60 | |
15 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale BE-134 | 12.0 | 92 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Mandarino žievelė | 30.0 g | Virimui | 15 min. |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)