Informacija

Kiekis:
6 litrai
Efektyvumas:
72 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. sausio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. sausio 26 d.

Parametrai

OG:
1.095
FG:
1.024
ABV:
9.3 %
IBU:
67
EBC:
132
IBU/OG:
0.70
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 1.300
Avižiniai dribsniai 4.0 0.320
BEST Kvietinis salyklas 4.8 0.250
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.240
BEST Black salyklas 1153.6 0.220
Cukrus 0.0 0.160
BEST Chocolate salyklas 902.8 0.110
      2.600

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Cascade (US) 5.8 30 60
Cascade (US) 5.8 13 30
Cascade (US) 5.8 13 10
      56  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1056: American Ale 4.0 75

Pastabos

Receptas iš Teksaso. Bandysiu virti Kovo mėnesį.

Mash 68C - 60 minučių. Mash out - 76C.

Viso misos 25 litrai, sparginti tiek, kol bus.

Virimas 60 minučių.

Atvėsinti iki 20C, gerai aeruoti ir supilti mieles. Fermentuoti prie 21C 2 savaites, tada coldcrashinti, užgazuoti (cukrumi, ar kaip patogiau) ir tada pilstyti. Brandinti velnias žino kiek.

update: nifiga nepilti mielių, nes gaus šoką nuo tokio OG ir gausis šūdas. Paimti kokius 50ml misos, sumaišyti su 250 sterilaus vandens ir supilti pakelį mielių ir palikti valandai. Tada viską supilti į fermenterį ir stebėti vakarėlį.

Kiti dar deda šiek tiek maltodextrin dėl mouthfeel. 

Researchinsiu dar šitą receptą prieš virdamas ir patobulinsiu.


Prisijungę aludariai