Receptas / Black is Beautiful / Kranininko ūsai
Informacija
Kiekis:
6 litrai
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. sausio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. sausio 26 d.
Parametrai
OG:
1.095
|
|
FG:
1.024
|
|
ABV:
9.3 %
|
|
IBU:
67
|
|
EBC:
132
|
|
IBU/OG:
0.70
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 1.300 | 50.0 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.320 | 12.3 | |
BEST Kvietinis salyklas | 4.8 | 0.250 | 9.6 | |
BEST Caramel Pils salyklas | 5.0 | 0.240 | 9.2 | |
BEST Black salyklas | 1153.6 | 0.220 | 8.5 | |
Cukrus | 0.0 | 0.160 | 6.2 | |
BEST Chocolate salyklas | 902.8 | 0.110 | 4.2 | |
2.600 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Cascade (US) | 5.8 | 30 | 60 | |
Cascade (US) | 5.8 | 13 | 30 | |
Cascade (US) | 5.8 | 13 | 10 | |
56 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 1056: American Ale | 4.0 | 75 |
Pastabos
Receptas iš Teksaso. Bandysiu virti Kovo mėnesį.
Mash 68C - 60 minučių. Mash out - 76C.
Viso misos 25 litrai, sparginti tiek, kol bus.
Virimas 60 minučių.
Atvėsinti iki 20C, gerai aeruoti ir supilti mieles. Fermentuoti prie 21C 2 savaites, tada coldcrashinti, užgazuoti (cukrumi, ar kaip patogiau) ir tada pilstyti. Brandinti velnias žino kiek.
update: nifiga nepilti mielių, nes gaus šoką nuo tokio OG ir gausis šūdas. Paimti kokius 50ml misos, sumaišyti su 250 sterilaus vandens ir supilti pakelį mielių ir palikti valandai. Tada viską supilti į fermenterį ir stebėti vakarėlį.
Kiti dar deda šiek tiek maltodextrin dėl mouthfeel.
Researchinsiu dar šitą receptą prieš virdamas ir patobulinsiu.
Mash 68C - 60 minučių. Mash out - 76C.
Viso misos 25 litrai, sparginti tiek, kol bus.
Virimas 60 minučių.
Atvėsinti iki 20C, gerai aeruoti ir supilti mieles. Fermentuoti prie 21C 2 savaites, tada coldcrashinti, užgazuoti (cukrumi, ar kaip patogiau) ir tada pilstyti. Brandinti velnias žino kiek.
update: nifiga nepilti mielių, nes gaus šoką nuo tokio OG ir gausis šūdas. Paimti kokius 50ml misos, sumaišyti su 250 sterilaus vandens ir supilti pakelį mielių ir palikti valandai. Tada viską supilti į fermenterį ir stebėti vakarėlį.
Kiti dar deda šiek tiek maltodextrin dėl mouthfeel.
Researchinsiu dar šitą receptą prieš virdamas ir patobulinsiu.