Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. sausio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. vasario 11 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.004
ABV:
6.2 %
IBU:
38
EBC:
33
IBU/OG:
0.74
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 3.900
Chocolate salyklas 1105.6 0.100
Karamelinis salyklas 231.2 0.100
      4.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 14.0 20 60
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05 12.0 92

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 240 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai