Receptas / Nelson Sauvin apyniuotis
Informacija
Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. liepos 20 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gruodžio 10 d.
Parametrai
OG:
1.086
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
9.7 %
|
|
IBU:
152
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
1.77
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Halcyon Pale Ale | 6.0 | 4.000 | 97.6 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 0.100 | 2.4 | |
4.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nelson Sauvin (New Zealand) (pirmas misos apyniavimas) | 12.6 | 25 | 60 | |
Nelson Sauvin (New Zealand) | 12.6 | 50 | 45 | |
Nelson Sauvin (New Zealand) | 12.6 | 25 | 15 | |
Nelson Sauvin (New Zealand) (sausas apyniavimas) | 12.6 | 50 | 0 | |
150 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 1728 | Scottish Ale™ (mielių pyragas) | 500.0 | 86 |
Pastabos
Salinimas:
~64-69°C - 120 min. + 3g CaSO4 + 1g CaCl2
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 70˚C
Išviso 135 min.
pH ~ 5,2
Aplinkos temperatūra ~20°C
Labiausiai nustebino apyniai - misos skonis keistokas, kiek priminė paplavas :)
Misa beveik nei kiek nekarti.
~64-69°C - 120 min. + 3g CaSO4 + 1g CaCl2
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 70˚C
Išviso 135 min.
pH ~ 5,2
Aplinkos temperatūra ~20°C
Labiausiai nustebino apyniai - misos skonis keistokas, kiek priminė paplavas :)
Misa beveik nei kiek nekarti.
konung
2013 m. Vasario 24 d.Bet vieną dalyką pasakysiu. Ekstremali aromaterapija ir tarsi nesijaučia tų abv. tailus tavo pačio pastebėjimas "lengvas vasariškas eliukas" :)
Dainius
2013 m. Vasario 24 d.Ne tu pirmas mano aluose aptikęs muilo kvapą :)
Dėkui už įvertinimą ir pastabas.
konung
2013 m. Vasario 25 d.vapas
2013 m. Vasario 25 d.Konungo Nelson Sauvino IPA su šiek tiek mažesniu (~100 IBU) geriant atrodė kartesnė (malonesnis apynių kartumas dominavo).
Dainius
2013 m. Vasario 25 d.