Informacija

Kiekis:
35 litrai
Efektyvumas:
86 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. vasario 9 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. vasario 20 d.

Parametrai

OG:
1.079
FG:
1.012
ABV:
8.8 %
IBU:
56
EBC:
83
IBU/OG:
0.71
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 8.700
Billingtons dark muscovado cukrus 50.0 0.500
Angliškas 'Chocolate' 908.4 0.450
Skrudintas kviečių salyklas 1059.6 0.450
Special B salyklas 353.6 0.250
BEST Caramel Extra Dark salyklas 186.2 0.150
      10.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Bravo 13.1 20 80
Bravo 13.1 50 60
Bravo 13.1 30 0
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager S-23 (Starteris iš pirmo virimo apie 150g) 150.0 85

Pastabos

https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=2NZXGXK Salinimo pradžia gavosi prie 66, po penkiolikos minučių daviau litrą šalto vandens, tai tarp 65 ir 66 išėjo. Po valandos pakelta iki 72, dar po 10 minučių iki 78. Labai gerai tekėjo. Paskutinius apynius sudėjau į pravėsusį alų, maždaug prie 70.  
Prisijungę aludariai