Receptas / Bravo stautas
Informacija
Kiekis:
35 litrai
Efektyvumas:
86 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. vasario 9 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. vasario 20 d.
Parametrai
OG:
1.079
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
8.8 %
|
|
IBU:
56
|
|
EBC:
83
|
|
IBU/OG:
0.71
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 8.700 | 82.9 | |
Billingtons dark muscovado cukrus | 50.0 | 0.500 | 4.8 | |
Angliškas 'Chocolate' | 908.4 | 0.450 | 4.3 | |
Skrudintas kviečių salyklas | 1059.6 | 0.450 | 4.3 | |
Special B salyklas | 353.6 | 0.250 | 2.4 | |
BEST Caramel Extra Dark salyklas | 186.2 | 0.150 | 1.4 | |
10.500 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Saflager S-23 (Starteris iš pirmo virimo apie 150g) | 150.0 | 85 |
Pastabos
https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=2NZXGXK Salinimo pradžia gavosi prie 66, po penkiolikos minučių daviau litrą šalto vandens, tai tarp 65 ir 66 išėjo. Po valandos pakelta iki 72, dar po 10 minučių iki 78. Labai gerai tekėjo. Paskutinius apynius sudėjau į pravėsusį alų, maždaug prie 70.