Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. vasario 11 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. vasario 22 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.000
ABV:
5.7 %
IBU:
37
EBC:
18
IBU/OG:
0.84
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 3.700
Karamelinis salyklas 233.2 0.200
      3.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 14.0 18 60
      18  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05 šlapios, naudotos) 60.0 99

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai