Receptas / Erstikio TANKAS UŽKLIMPO
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. vasario 22 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. kovo 9 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
46
|
|
EBC:
50
|
|
IBU/OG:
0.93
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 2.600 | 65.0 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 4.3 | 1.000 | 25.0 | |
Karamelinis salyklas | 234.8 | 0.200 | 5.0 | |
Chocolate salyklas | 1104.0 | 0.200 | 5.0 | |
4.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 | 12.0 | 84 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)