Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. kovo 8 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. kovo 23 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.006
ABV:
7.6 %
IBU:
55
EBC:
71
IBU/OG:
0.85
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 4.000
Medus 2.0 0.700
Chocolate salyklas 1111.2 0.400
      5.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 15.0 30 60
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 90

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai