Receptas / Erstikio SODO KVAPAS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. kovo 15 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. kovo 31 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
37
|
|
EBC:
23
|
|
IBU/OG:
0.69
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 3.900 | 95.1 | |
Karamelinis salyklas | 241.2 | 0.100 | 2.4 | |
Konditerinis cukrus (rudas) | 501.2 | 0.100 | 2.4 | |
4.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Fredos Derlingieji (naminiai) | 5.0 | 63 | 60 | |
63 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand ABBAYE | 12.0 | 78 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)