Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. kovo 15 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. kovo 31 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.012
ABV:
5.5 %
IBU:
37
EBC:
23
IBU/OG:
0.69
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 3.900
Karamelinis salyklas 241.2 0.100
Konditerinis cukrus (rudas) 501.2 0.100
      4.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fredos Derlingieji (naminiai) 5.0 63 60
      63  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand ABBAYE 12.0 78

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai