Receptas / Erstikio ROL PUSIASALIS 2022
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. gegužės 27 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. birželio 14 d.
Parametrai
OG:
1.065
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
7.0 %
|
|
IBU:
29
|
|
EBC:
32
|
|
IBU/OG:
0.44
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 5.000 | 95.2 | |
Naminis karamelinis/skrudintas | 502.4 | 0.250 | 4.8 | |
5.250 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Fredos Derlingieji (naminiai) | 5.0 | 54 | 60 | |
54 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 | 7.0 | 82 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)