Receptas / Mangirdo
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugpjūčio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugpjūčio 24 d.
Parametrai
OG:
1.042
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
4.0 %
|
|
IBU:
27
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.65
|
ryškus apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 4.000 | 96.4 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 0.150 | 3.6 | |
4.150 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 73 |
Pastabos
Salinimas:
50-53C - 20min
5L - 100C - 20min
65-68C - 30 min
5L - 100C - 20min
70-72C - 45min
Tekinti 78-76C vandeniu
Virti 75 min
Airiška kerpena - 5gr - 15 min
Į antrinę 15gr Amerikietiško ąžuolo drožlių + 1 vanilės ankštis
50-53C - 20min
5L - 100C - 20min
65-68C - 30 min
5L - 100C - 20min
70-72C - 45min
Tekinti 78-76C vandeniu
Virti 75 min
Airiška kerpena - 5gr - 15 min
Į antrinę 15gr Amerikietiško ąžuolo drožlių + 1 vanilės ankštis
audryla
2012 m. Rugsėjo 6 d.Prancūziško ąžuolo taninai buvo švelnesni ir išlindo vėliau, po savaitės dar nejutau...