Informacija

Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugpjūčio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugsėjo 10 d.

Parametrai

OG:
1.098
FG:
1.012
ABV:
11.3 %
IBU:
103
EBC:
18
IBU/OG:
1.05
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 3.000
Kvietinis salyklas (tamsus) 15.0 1.000
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.250
      4.250

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka (pirmas misos apyniavimas) 7.9 25 60
Marynka 7.9 25 60
Marynka 7.9 25 30
Marynka 7.9 25 15
Marynka 7.9 25 10
Marynka 7.9 25 5
      150  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 3522 | Belgian Ardennes™ (mielių pyragas) 500.0 88

Pastabos

Salinimas:
~60-66°C - 90 min. + 4g CaSO4 + 2g CaCl2
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 70˚C
Išviso 135 min.
pH ~ 5,4
Aplinkos temperatūra ~24°C

Nukošiau apynius ir užpyliau ant mielių pyrago.
Belgiškas IPA, pagrindas - Tripel.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

5.6

(1 balsas)

Komentarai

  • Dainius

    2013 m. Balandžio 9 d.
    Oba, pasirodo vertinimas yra! Dėkui už išsamią analizę.
    Sutinku su tavo nuomone, ypač dėl daužimo galvon :)
    Labiausia patiko jaunas, kai stipriai dominavo apyniai.
    Belgiškas IPA yra gėris, o Ardennes mielės jam puikiai tinka.
  • null

    2013 m. Spalio 22 d.
    Uhu čia tai bent alutis. Atsidariau kiek pabrandinęs. Gurkštelėjau, gerklė užkaito nuo alkoholio, berods to ir reikėjo, nes kamavo įkyrus kosulys. Aišku ta alkoholio šiluma greitai nuvilnyjo iki pat smilkynių, o iš paskos jos ir kartis. Kartis kuris kaip vilkelis sukosi, bandžiau suvokti kas čia per skoniai, pradžioje lyg jame apčiuopiau ir salstelėjusių braškių, vėliau lyg ir mėtos šmėžavo, o viskas pasibaigė valerijonu. Vis dar jaučiu alkoholio šilumą... Manau, jog ragavimo momentu suaktyvėjusi vaizduotė veikiama ne tik alkoholio, bet ir nemažo kiekio apynių. Vienu žodžiu - tonizuojantis gėrimas. Super:) Bet tik po stikliuką į dieną.
Prisijungę aludariai