Receptas / Erstikio PRIE UPĖS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. liepos 30 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. rugpjūčio 10 d.
Parametrai
OG:
1.048
|
|
FG:
1.001
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
22
|
|
IBU/OG:
0.57
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 4.000 | 98.8 | |
BEST Black Extra salyklas | 1403.3 | 0.050 | 1.2 | |
4.050 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 60.0 | 98 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 24ºC)
antrinė - 5 dienų (aplinkos temperatūra 24ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 24ºC)
antrinė - 5 dienų (aplinkos temperatūra 24ºC)