Receptas / Erstikio NAUJOS ATOSTOGOS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. rugpjūčio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. rugpjūčio 31 d.
Parametrai
OG:
1.048
|
|
FG:
1.001
|
|
ABV:
6.1 %
|
|
IBU:
46
|
|
EBC:
17
|
|
IBU/OG:
0.98
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 3.800 | 96.2 | |
Pilsnerio (skrudintas keptuvėje) | 300.6 | 0.150 | 3.8 | |
3.950 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) | 60.0 | 98 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 24ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 24ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 24ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 24ºC)