Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. rugpjūčio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. rugpjūčio 31 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.001
ABV:
6.1 %
IBU:
46
EBC:
17
IBU/OG:
0.98
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 3.800
Pilsnerio (skrudintas keptuvėje) 300.6 0.150
      3.950

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 25 60
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) 60.0 98

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 24ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 24ºC)
Prisijungę aludariai