Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
68 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 9 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. liepos 30 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.013
ABV:
5.1 %
IBU:
42
EBC:
79
IBU/OG:
0.80
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 4.000
avižiniai dribsniai 3.0 0.800
miežiniai dribsniai 3.0 0.800
Skrudinti miežiai 1000.8 0.600
CaraPils 5.0 0.500
Special B 400.3 0.250
laktozė 1.0 0.100
      7.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Brewer's Gold (German) 7.5 70 40
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 75

Komentarai

  • runce

    2011 m. Vasario 12 d.
    dvi dienos po pilstymo. ragauju pusbutelį su daug mielių (kad greit užsigazuotų). puta jau puiki, kvapas šokolado, kaip ir visų stautų. labai masinantis. skonis labai daug žadantis: salstelėjęs, kartus bet švelnus, ilgai liekantis. pojūtis burnoje - šiek tiek kreminis, malonus. rekomenduoju visim! recepte nelabai ką keisčiau. koks bus skonis po ilgo brandinimo irgi pranešiu
  • null

    2011 m. Vasario 12 d.
    po tokių aprašymų kyla noras paragaut. Reiktų steigti nano aludarių alaus mainų bankus, kurių centrai pradžioje galėtų būti Kaune ir Vilniuje. Kartą į mėnesį galėtume susiųsti regiono aludariu alus ir centruose susitikę ragauti :) tada galėtume palikti feedbackus :)
  • runce

    2011 m. Vasario 28 d.
    po brandinimo liko mažiau šokolado ir atsiskleidė kava. puikus stautas, bus verdamas dar ne kartą. visiem rekomenduoju
Prisijungę aludariai