Receptas / Elis T-58 4
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. lapkričio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. lapkričio 19 d.
Parametrai
OG:
1.057
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
9
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
0.15
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Czech Munich | 6.5 | 8.000 | 100.0 | |
8.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Mandarina | 7.6 | 20 | 20 | |
Hallertau Blanc | 10.5 | 40 | 1 | |
Mandarina | 7.6 | 20 | 1 | |
80 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safbrew T-58 IV karta | 150.0 | 73 |
Pastabos
71 virimui, Lengvas Elis T-58 4
7 valandos.
Virta 2022-11-01
Pilstyta 2022-11-18
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 64,5 (pilta į 70), pabaiga su 61. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
pH po virimo 5,95,
pH 4,84 po fermentacijos pilstant.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 0 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Virta 2022-11-01
Pilstyta 2022-11-18
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 64,5 (pilta į 70), pabaiga su 61. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
OG xxx prieš virimą.
Virta 25 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.Pradinis OG 14 BRIX
Galutinis FG 4 BRIXpH po virimo 5,95,
pH 4,84 po fermentacijos pilstant.
Startas su 18 C iškart dedant į 15 C aplinką, fermentacija 8 d., antrinė dar savaitę.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 0 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Apyniai 1,45 E:
-----Hallertau Blanc - 40 g - 0,64 E (80 E - 5kg, 1,6 ct gramas)-----Mandarina 40 g - 0,8 E (19E - 1kg mandarina, 1,9 ct gramas )