Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. lapkričio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. lapkričio 19 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.015
ABV:
5.4 %
IBU:
9
EBC:
12
IBU/OG:
0.15
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Czech Munich 6.5 8.000
      8.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Mandarina 7.6 20 20
Hallertau Blanc 10.5 40 1
Mandarina 7.6 20 1
      80  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safbrew T-58 IV karta 150.0 73

Pastabos

71 virimui, Lengvas Elis T-58 4


7 valandos.

Virta 2022-11-01
Pilstyta 2022-11-18

Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 64,5 (pilta į 70), pabaiga su 61. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.

OG xxx prieš virimą.
Virta 25 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.

Pradinis OG 14 BRIX
Galutinis FG 4 BRIX
pH po virimo 5,95,
pH 4,84 po fermentacijos pilstant.

Startas su 18 C iškart dedant į 15 C aplinką, fermentacija 8 d., antrinė dar savaitę.


Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).

Mielės 0 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Apyniai 1,45 E:
-----Hallertau Blanc - 40 g - 0,64 E (80 E - 5kg, 1,6 ct gramas)
-----Mandarina 40 g - 0,8 E (19E - 1kg mandarina, 1,9 ct gramas )
Prisijungę aludariai