Receptas / Erstikio RŪSIO PASLAPTIS 5
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. lapkričio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. lapkričio 25 d.
Parametrai
OG:
1.079
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
9.1 %
|
|
IBU:
25
|
|
EBC:
45
|
|
IBU/OG:
0.32
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 5.000 | 81.3 | |
Nerafinuotas cukranendrių cukrus | 5.0 | 0.750 | 12.2 | |
Karamelinis salyklas | 203.2 | 0.300 | 4.9 | |
Juodas salyklas | 1417.6 | 0.100 | 1.6 | |
6.150 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Naminių apynių miksas (6 rūšys) | 5.0 | 51 | 60 | |
51 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
BE-256 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 87 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC) +0L
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC) +0L
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)