Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
74 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. lapkričio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. lapkričio 25 d.

Parametrai

OG:
1.079
FG:
1.010
ABV:
9.1 %
IBU:
25
EBC:
45
IBU/OG:
0.32
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 5.000
Nerafinuotas cukranendrių cukrus 5.0 0.750
Karamelinis salyklas 203.2 0.300
Juodas salyklas 1417.6 0.100
      6.150

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Naminių apynių miksas (6 rūšys) 5.0 51 60
      51  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
BE-256 (šlapios, naudotos) 60.0 87

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC) +0L
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai