Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. balandžio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. balandžio 3 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.012
ABV:
4.8 %
IBU:
51
EBC:
7
IBU/OG:
1.03
dominuoja apynių skonis

Apdovanojimai

  • Sambariai 2011

    2011 m. spalio 9 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Lager / Pilsner

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Maltosa) 3.0 4.000
CaraHell 25.0 0.180
CaraPils 5.0 0.180
      4.360

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tradition (German) 5.0 30 60
Tradition (German) 5.0 30 40
Tradition (German) 5.0 30 20
Tradition (German) 5.0 30 10
Tradition (German) 5.0 30 1
      150  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 (Trečios kartos) 12.0 75

Pastabos

Virti du po 20 litrų. Viename naudoti Tradition, kitame lygiai tokspat kiekis su tokiais pat laikais E. K. Goldings (Neatsizvelgiant i alpha skirtuma)

Mielės trečios kartos stovėjusios stiklainyje beveik du mėnesius, tačiau per vieną valandą starteris užgyveno.

Dedant mieles nepavyko atšaldyt misos iki ~12 laipsniu, mieles sudetos ties ~19.. Pavasaris, neber galimybes saldyt. Fermentuojas prie 12,5 laipsniu rusyje

Komentarai

  • runce

    2012 m. Sausio 28 d.
    abi versijos pasirodė skanios, bet EKG labiau patiko, nes ne taip išsišoka apyniai, kaip su tradition
Prisijungę aludariai