Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. lapkričio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. lapkričio 19 d.

Parametrai

OG:
1.068
FG:
1.018
ABV:
6.5 %
IBU:
7
EBC:
12
IBU/OG:
0.10
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Czech Munich 6.5 8.000
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 1.000
      9.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Mandarina 7.6 10 20
Naminiai apyniai 5.0 57 5
Hallertau Blanc 10.5 0 0
      67  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safbrew T-58 IV karta 150.0 73

Pastabos

72 virimui, Šnekorių Elis T-58 5


7 valandos.

Virta 2022-11-19
Pilstyta 2022-XX-XX

Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l ( su 75C, gavosi 67C kibire)
Salinta 66 (pilta į 71), pabaiga su 63. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.

OG xxx prieš virimą. Pirmokas 19 brix, antrokas 8 brix.
Virta 25 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.

Pradinis OG 16,5 BRIX
Galutinis FG xx BRIX
pH po virimo 6,
pH xxxx po fermentacijos pilstant.

Startas su 20 C iškart dedant į 16 C aplinką, fermentacija 7 d., antrinė dar savaitę.


Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).

Mielės 0 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Apyniai 0,2 E:
-----Hallertau Blanc - 0 g - 0 E (80 E - 5kg, 1,6 ct gramas)
-----Mandarina 10 g - 0,2 E (19E - 1kg mandarina, 1,9 ct gramas )
naminiai 0 E - 57g
Cukrus 1 kg - 1,2 E
Prisijungę aludariai