Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. lapkričio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. gruodžio 9 d.

Parametrai

OG:
1.068
FG:
1.022
ABV:
6.1 %
IBU:
7
EBC:
12
IBU/OG:
0.10
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Czech Munich 6.5 8.000
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 1.000
      9.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Mandarina 7.6 10 20
Naminiai apyniai 5.0 57 5
Hallertau Blanc 10.5 0 0
      67  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safbrew T-58 V karta 300.0 68

Pastabos

72 virimui, Šnekorių Elis T-58 5


7 valandos.

Virta 2022-11-19
Pilstyta 2022-12-02

Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l ( su 75C, gavosi 67C kibire)
Salinta 66 (pilta į 71), pabaiga su 63. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.

OG xxx prieš virimą. Pirmokas 19 brix, antrokas 8 brix.
Virta 25 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.

Pradinis OG 16,5 BRIX
Galutinis FG 5 BRIX
pH po virimo 6,
pH 4,73 po fermentacijos pilstant.

Startas su 20 C iškart dedant į 16 C aplinką, fermentacija 13 d., be antrinės.


Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).

Mielės 0 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Apyniai 0,2 E:
-----Hallertau Blanc - 0 g - 0 E (80 E - 5kg, 1,6 ct gramas)
-----Mandarina 10 g - 0,2 E (19E - 1kg mandarina, 1,9 ct gramas )
naminiai 0 E - 57g
Cukrus 1 kg - 1,2 E
Prisijungę aludariai