Receptas / Šnekorių
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. lapkričio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. gruodžio 9 d.
Parametrai
OG:
1.068
|
|
FG:
1.022
|
|
ABV:
6.1 %
|
|
IBU:
7
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
0.10
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Czech Munich | 6.5 | 8.000 | 88.9 | |
Konditerinis cukrus (baltas) | 0.0 | 1.000 | 11.1 | |
9.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Mandarina | 7.6 | 10 | 20 | |
Naminiai apyniai | 5.0 | 57 | 5 | |
Hallertau Blanc | 10.5 | 0 | 0 | |
67 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safbrew T-58 V karta | 300.0 | 68 |
Pastabos
72 virimui, Šnekorių Elis T-58 5
7 valandos.
Virta 2022-11-19
Pilstyta 2022-12-02
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l ( su 75C, gavosi 67C kibire)
Salinta 66 (pilta į 71), pabaiga su 63. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
pH po virimo 6,
pH 4,73 po fermentacijos pilstant.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 0 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Virta 2022-11-19
Pilstyta 2022-12-02
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l ( su 75C, gavosi 67C kibire)
Salinta 66 (pilta į 71), pabaiga su 63. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
OG xxx prieš virimą. Pirmokas 19 brix, antrokas 8 brix.
Virta 25 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.Pradinis OG 16,5 BRIX
Galutinis FG 5 BRIXpH po virimo 6,
pH 4,73 po fermentacijos pilstant.
Startas su 20 C iškart dedant į 16 C aplinką, fermentacija 13 d., be antrinės.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 0 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Apyniai 0,2 E:
-----Hallertau Blanc - 0 g - 0 E (80 E - 5kg, 1,6 ct gramas)-----Mandarina 10 g - 0,2 E (19E - 1kg mandarina, 1,9 ct gramas )
naminiai 0 E - 57g
Cukrus 1 kg - 1,2 E