Receptas / Erstikio DREVĖS ISTORIJOS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. gruodžio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. gruodžio 19 d.
Parametrai
OG:
1.047
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
5.1 %
|
|
IBU:
32
|
|
EBC:
19
|
|
IBU/OG:
0.69
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 3.800 | 95.0 | |
Karamelinis salyklas | 256.2 | 0.200 | 5.0 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Naminių apynių miksas (6 rūšys) | 5.0 | 52 | 60 | |
52 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale BE-256 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 83 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - x dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - x dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - x dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - x dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)