Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
71 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. gruodžio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2023 m. sausio 6 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.005
ABV:
5.2 %
IBU:
54
EBC:
18
IBU/OG:
1.21
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 241.4 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 16.0 23 60
      23  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 89

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 1 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai