Receptas / Vossaøl
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. sausio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2023 m. sausio 26 d.
Parametrai
OG:
1.068
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
7.6 %
|
|
IBU:
14
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
0.21
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pale Ale salyklas | 8.5 | 3.300 | 50.0 | |
Pilsnerio salyklas | 3.3 | 3.300 | 50.0 | |
6.600 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
East Kent Golding | 5.5 | 40 | 60 | |
East Kent Golding | 5.5 | 40 | 15 | |
80 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Kveik | 12.0 | 85 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Kadagio uogos | 15.0 g | Salinimui | - | |
Kadagio uogos | 13.0 g | Virimui | - |
Pastabos
Tradicinis Norvegiškas ale Vossaøl. Salinimo metu į salyklą 40 g. EKG ir kadagio šakelių su uogom, mash 66°C - 90 min. Virimas (katlle caramelization) - 240 min.. Fermentacija 40°C.