Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
56 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugpjūčio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. vasario 14 d.

Parametrai

OG:
1.066
FG:
1.007
ABV:
7.7 %
IBU:
134
EBC:
18
IBU/OG:
2.02
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vokiškas „Pilsner“ salyklas 3.0 2.000
Miuncheno salyklas 15.0 2.000
Rugių salyklas 7.0 0.500
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kadagio uogos (Juniperus communis) 1.0 50 45
Marynka 7.9 100 45
Marynka (pirmas misos apyniavimas) 7.9 50 0
Marynka (sausas apyniavimas) 7.9 50 0
Marynka (salinimo apyniai) 7.9 50 0
      300  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Juliaus mielės (starteris) 500.0 89

Pastabos

Salinimas:
~61-64°C - 120 min. + 3g NaCl
Išviso 120 min.
pH ~ 5,4
Pirmokas - 1,106 3,0 l
Aplinkos temperatūra ~20°C

Dėkui Simonui už mieles.
Sahti ir tradicinio lietuviško alaus motyvais.
Labai skani ir kvapni apynių arbatelė ir misa. Prastas efektyvumas, labai nepatogu tokį kiekį tekint.

Apynius viriau su kadagiais, ataušinau iki ~77°C. Supyliau salyklus ir salinimo apynius. Pradedant tekinti įmečiau misos apyniavimo apynius, o nurimus aktyviai fermentacijai, po keturių parų - įdėjau šalto apyniavimo apynius.

Komentarai

  • gvolkas

    2013 m. Vasario 7 d.
    Nu jo - sodybos 134 IBU :)) Labai įdomu bus paragaut, kas išėjo!
  • Dainius

    2013 m. Vasario 7 d.
    Turėjo būt daug stipresnis, bet ir dabar nebus labai kartus. Neaišku kas bus iš jo - labai keistus ir ne itin malonius kvapus skleidžia :) Uždelsiau užpilt mielių, kadangi misa nevirta, pagavo gižio.
Prisijungę aludariai