Receptas / Ėgliaus
Informacija
Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
56 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugpjūčio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. vasario 14 d.
Parametrai
OG:
1.066
|
|
FG:
1.007
|
|
ABV:
7.7 %
|
|
IBU:
134
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
2.02
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Vokiškas „Pilsner“ salyklas | 3.0 | 2.000 | 44.4 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 2.000 | 44.4 | |
Rugių salyklas | 7.0 | 0.500 | 11.1 | |
4.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Kadagio uogos (Juniperus communis) | 1.0 | 50 | 45 | |
Marynka | 7.9 | 100 | 45 | |
Marynka (pirmas misos apyniavimas) | 7.9 | 50 | 0 | |
Marynka (sausas apyniavimas) | 7.9 | 50 | 0 | |
Marynka (salinimo apyniai) | 7.9 | 50 | 0 | |
300 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Juliaus mielės (starteris) | 500.0 | 89 |
Pastabos
Salinimas:
~61-64°C - 120 min. + 3g NaCl
Išviso 120 min.
pH ~ 5,4
Pirmokas - 1,106 3,0 l
Aplinkos temperatūra ~20°C
Dėkui Simonui už mieles.
Sahti ir tradicinio lietuviško alaus motyvais.
Labai skani ir kvapni apynių arbatelė ir misa. Prastas efektyvumas, labai nepatogu tokį kiekį tekint.
Apynius viriau su kadagiais, ataušinau iki ~77°C. Supyliau salyklus ir salinimo apynius. Pradedant tekinti įmečiau misos apyniavimo apynius, o nurimus aktyviai fermentacijai, po keturių parų - įdėjau šalto apyniavimo apynius.
~61-64°C - 120 min. + 3g NaCl
Išviso 120 min.
pH ~ 5,4
Pirmokas - 1,106 3,0 l
Aplinkos temperatūra ~20°C
Dėkui Simonui už mieles.
Sahti ir tradicinio lietuviško alaus motyvais.
Labai skani ir kvapni apynių arbatelė ir misa. Prastas efektyvumas, labai nepatogu tokį kiekį tekint.
Apynius viriau su kadagiais, ataušinau iki ~77°C. Supyliau salyklus ir salinimo apynius. Pradedant tekinti įmečiau misos apyniavimo apynius, o nurimus aktyviai fermentacijai, po keturių parų - įdėjau šalto apyniavimo apynius.
gvolkas
2013 m. Vasario 7 d.Dainius
2013 m. Vasario 7 d.