Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. balandžio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2023 m. balandžio 21 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.006
ABV:
5.4 %
IBU:
24
EBC:
18
IBU/OG:
0.50
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 234.6 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 15.0 11 60
      11  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 87

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)

Komentarai

  • Kaisalus

    Prieš 3 sav.  
    Taip būras yra būras, putrą verda o karalium jaučiasi,
  • erstikis

    Prieš 2 sav.
    Išsiblaivyk gal.
  • Kaisalus

    Prieš 2 sav.
    Gal įsiblaivyk.
  • vidmantas

    Prieš 5 d.
    Užsukau po 2 metų midaus išsivirti ir šiaip pasidairyti. Žiūriu, puikiai sutariat, aktyvūs :D
  • Kaisalus

    Prieš 5 d.
    Neturi humoro jausmo kaimietis būras, atviri receptai atviros diskusijos, dauguma receptų gnomiko tokie kaip balerinos šokis su kerzais, bet visokių yra visokių reikia, gaidelis išdidus paukštis kol nepaspiri tol neskrenda. Aš paprastas kaimietis ;),
Prisijungę aludariai