Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. balandžio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2023 m. gegužės 3 d.

Parametrai

OG:
1.098
FG:
1.009
ABV:
11.7 %
IBU:
22
EBC:
68
IBU/OG:
0.23
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 3.800
Pilsnerio salyklas 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 257.2 0.200
Karamelinis salyklas 257.2 0.200
Juodas salyklas 1505.5 0.100
Juodas salyklas 1505.5 0.100
      8.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Naminių apynių miksas (6 rūšys) 5.0 56 60
      56  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 7.0 91

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai