Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugpjūčio 27 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugsėjo 23 d.

Parametrai

OG:
1.068
FG:
1.018
ABV:
6.5 %
IBU:
0
EBC:
24
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Obuolių sultys 6.0 21.000
Vanduo 0.0 4.000
Cukrus 0.0 1.000
      26.000

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 73

Pastabos

Netolimoj ateity ruošiuosi daryt. Patikslinsiu mieles, OG, FG, konservatus ir cukraus/vandens/sulčių santykį. O kol kas einu toliau "trolint" užusienio forumų.

Komentarai

  • Varliamushys

    2012 m. Rugpjūčio 27 d.
    Iš smalsumo išsispaudžiau sulčių. OG 1,057.
  • goem

    2012 m. Rugpjūčio 27 d.
    kokiu obuoliu sultys?
  • Varliamushys

    2012 m. Rugpjūčio 27 d.
    "Auksis" ir "Slava Pabedideliam (Peremozcam ukrainiečių)". Sultys savo spalva labai primena greipfrutų sulčių spalvą.
  • BruZas (Alaus dirbtuvės)

    2012 m. Rugsėjo 23 d.
    Smalsu tiesiog, vienas iš paprastesniu receptu ir kaip skonis ? :)
  • Varliamushys

    2012 m. Rugsėjo 23 d.
    Skonis puikus, kvapas nė kiek neatsilieka nuo skonio. Fermentatorius smagiai burbuliuoja. Visgi nusprendžiau naudoti S-04 mieles vien dėl to, kad žmogelis kelis kart daręs sidrą primigtynai patarė alaus mielių neneaudot. Šiek tiek apie procesą: obuolių sultis užpyliau 4l verdančio vandens, nukritus temperatūrai iki 20 subėriau mieles. Kadangi planuoju daryt saldų/pusiau saldų sidrą fermentaciją stabdysiu kaitindamas apie 65 C 20 min. Palauksiu kol nuskaidrės tada darysiu restartą su prieš tai nugriebtom mielėm. Po to seks pilstymas į butelius, užsigazavus dar kart kaitinsiu 65 C 20 min. Žodžiu kaip pirmam sidro darymui gal per sudetingas procesas, bet užusienio forumai panasiai rekomenduoja daryt nenaudojant konservantų ir t.t.
Prisijungę aludariai