Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. gegužės 24 d.
Receptas modifikuotas:
2023 m. birželio 8 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.001
ABV:
5.6 %
IBU:
42
EBC:
13
IBU/OG:
0.95
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 238.8 0.100
      3.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Naminių apynių miksas 5.0 66 60
Columbus 16.0 12 0
      78  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 7.0 97

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai