Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. birželio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2023 m. birželio 14 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.001
ABV:
6.7 %
IBU:
48
EBC:
34
IBU/OG:
0.91
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 239.6 0.300
Cukrus 0.0 0.200
BEST Black Extra salyklas 1403.3 0.050
      4.350

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 14.0 25 60
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 98

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai